1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Коледен фермерски фестивал

Коледен фермерски фестивал

Мирише на Коледа! Сладки със шафран, горещ билков чай, топящ се в устата шоколад, чаша греяно вино… На нашия Фермерски фестивал имаме всичко за коледните и новогодишните празници: и за вечерята на Бъдни вечер, и за обеда на Коледа, и новогодишната трапеза

Гурме ще е специалната ни демонстрация на 11 декември от 12 до 13 часа! Нашите приятели от Chef’s Club Sofia ще ви дадат страхотни идеи какво да приготвите за празничните дни с продукти от Фестивала. Специално  за  това издание при нас ще са младите шеф-готвачи Виктор Жечев и Йордан Касабов!

Вижте само менюто:

  • Панзанела Салата с биволско сирене и сухи плодове
  • Рьощи със сухи шийтаке и гъбен крем
  • Мармалад от суджук
  • Конфитюр с червено цвекло и портокал

Ще е вкусно и интересно! И незабравимо.

Фестивалът на „Произведено във фермата“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10,00 до 18,00 часа пред Министерството на земеделието. За това издание си партнираме с Икономедиа по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.