1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Комисията за защита на потребителите ще активизира дейността си с наближаването на великденските празници

Комисията за защита на потребителите ще активизира дейността си с наближаването на великденските празници

Намаляват нарушенията при етикетирането на стоките

Комисията за защита на потребителите ще активизира дейността си с наближаването на великденските празници, обеща в интервю за БНР Емилия Елчинова - директор на Дирекция "Контрол на пазара" в комисията.

"Около празниците винаги имаме дежурни екипи. Считаме, че активността на потребителите е по-голяма и някои търговци биха си позволили да нарушат закона, затова ние сме по-активни в контрола. Имаме и телефон на потребителя, който всъщност е в полза на потребителите. Той работи 24 часа за подаване на сигнали", заяви Елчинова.

Намаляват нарушенията при етикетирането на стоките и спазване на правото на потребителите да бъдат правилно информирани, каза Елчинова по повод тематичните проверки на Комисията за защита на потребителите.

"Специално за яйцата и агнешкото месо наистина има обявени цени - за цена на бройка на яйцата, на агнешкото – за килограм. Има нарушения относно обявяването на цените на пакетирани предварително продукти. Не бих казала, че е голям процентът, но все още има такива нарушения. Не се предоставя информация или цена за количеството, което е в пакета. Законът изисква да се обявява цената за единица мярка и цената за количеството в пакета", уточни директорът на Дирекция "Контрол на пазара".

Горещият телефон на Комисията за защита на потребителите е 0700 111 22.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.