1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Нелоялните търговски практики- основна точка в дневния ред на Аграрния съвет на ЕС

Нелоялните търговски практики- основна точка в дневния ред на Аграрния съвет на ЕС

Снимка:

Земеделските министри от страните-членки обсъждат мерки, с които да се засилят позициите на фермерите в търговията с хранителни стоки

Нелоялните търговски практики са основната точка в дневния ред на последния за годината Аграрен съвет на Европейския съюз. По време на последната среща на министрите под председателството на Словакия, аграрните министри дискутират и какви доброволни инициативи от страна на земеделските стопани могат да бъдат полезни за справяне с проблема. Обсъждат се и възможностите за законодателни мерки в отделните държави.

Друга тема на Аграрния съвет е обвързването на селското стопанство с опазването на климата. Един от централните въпроси е така нареченият "Зимен пакет" на Европейската комисия, в който се предлага ограничаването на производството на горива от растителни култури, предназначени за производството на храни и фуражи за селскотопанските животни.

Словашкото председателство приключва мандата си и с информация за напредъка при преговорите и предстоящите стъпки относно реформата на Европейския регламент за биохраните. Припомняме, че разговорите, в които участваха Европейският парламент, Европейският съвет и Европейската комисия, бяха отложени за по-късен етап, тъй като страните не успяха да се споразумеят по основни точки от проекторегламента. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.