1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. "Нестле" ще инвестира 100 млн. долара в нов завод в Индонезия

"Нестле" ще инвестира 100 млн. долара в нов завод в Индонезия

Новият завод ще бъде построен в западната част на Ява

"Нестле" съобщи, че ще инвестира 100 милиона долара в нов завод за млечни продукти в Индонезия, пазар, в който вижда силен потенциал, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

"Настроени сме много оптимистично относно възможностите за растеж в Индонезия. Покупателната способност непрекъснато нараства" в четвъртата най-населена страна в света (235 милиона жители), коментира директорът на швейцарския гигант в Индонезия Аршад Шодри.

Новият завод ще бъде построен в западната част на Ява на два етапа, като от 2012 г. в него ще се произвеждат шоколадови изделия и зърнени храни за деца, а от 2015 г. и друга гама продукти. Около 300 нови работни места ще бъдат добавени към 2600-те в трите завода на компанията в страната.

Неотдавна "Нестле" обяви план за инвестиране на 100 милиона долара за удвояване на производството на завода за преработка на мляко в източната част на Ява. През деветте месеца на годината продажбите на компанията нараснаха с 4.1% до 82.8 милиарда швейцарски франка (61.3 милиарда евро), благодарение най-вече на пазара в Азия, Океания и Африка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.