1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Охладеното пиле на едро леко понижи цената си

Охладеното пиле на едро леко понижи цената си

Средните цени на дребно на охладеното пиле за страната остават без промяна спрямо предходния седмичен период

През периода 15 - 22 април 2015 г. средната цена на едро на охладеното пиле за страната е 4,44 лв./кг, незначително по-ниска на седмична база (с 0,2%). По области, стойностите продължават да варират от 4,22 лв./кг (Благоевград) до 4,85 лв./кг (Смолян). Само в две области се наблюдават седмични ценови изменения – понижение с 0,2% във Варна и с 1,1% в Шумен.

Средните цени на дребно на охладеното пиле за страната остават без промяна спрямо предходния седмичен период – 4,93 лв./кг в ГТВ и 5,02 лв./кг в ДТО.

В големите супермаркети охладеното пиле продължава да се предлага на цени от 4,50 лв./кг (Добрич) до 5,89 лв./кг (Плевен). Само в три области е отчетено седмично изменение на цените – намаление с по малко над 3% във Варна и София и увеличение с 2,2% в Шумен.

Цените на дребно на охладеното пиле в ГТВ са средно с 0,49 лв./кг по-високи от тези на едро, като разликата варира от 0,05 лв./кг в Добрич до 1,44 лв./кг в Плевен.

В по-малките търговски обекти цените на дребно на охладеното пиле за поредна седмица се задържат в границите от 4,59 лв./кг (Бургас) до 5,35 лв./кг (Габрово, Ловеч и Плевен). Единствено в ДТО на област Шумен се наблюдава седмично изменение на цената на дребно – увеличение с 0,4%.

Средно за страната, цените на дребно на охладеното пиле в ДТО са с 0,58 лв./кг по-високи от тези на едро, като най-значителна разлика в тази посока се наблюдава в Ловеч (1,05 лв./кг), а най-малка – в Бургас (0,31 лв./кг). Изключение прави област Варна, където цените на продукта в малките магазини са с 0,09 лв./кг по-ниски от тези на едро.

За наблюдавания период средната за страната цена на замразеното пиле в ДТО е по-висока от тази в ГТВ с 1,8%.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.