1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Пекари идват на протест в София

Пекари идват на протест в София

Нелоялната конкуренция създава безработица, обясниха от КНСБ мотивите си за подкрепата на протестиращите.

 

В края на седмицата в София ще има национален митинг протест на хлебарите. Това заяви заместник-председателят на КНСБ Валентин Никифоров. Той бе сред 80-те хлебопроизводители от Перник, които вчера завардиха още в 4,30 часа сутринта магистралата за града край Драгичево.

Протестът им е заради дъмпинговите цени на столичната фирма "Симид", която зарежда местните магазини с евтини самуни. 15 минути по-рано обаче микробусите на столичани влезли в града и доставили стоката си. В 6 часа сутринта за 15 минути пекарите затвориха движението по магистралата.

Нелоялната конкуренция създава безработица, обясниха от КНСБ мотивите си за подкрепата на протестиращите. "Симид" купува зърно от държавния резерв, като ползва преференциални цени, обяви председателят на Асоциацията на хлебопроизводителите у нас Георги Бекяров, който също беше сред недоволните. 75 ст. е цената на килограм брашно, не е възможно самунът да струва 40 стотинки, обявиха пекари.

Протестиращите изпратиха декларация до премиера и президента, в която твърдят, че нелоялната конкуренция обрича на фалит местните пекарни./standartnews.com

 AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.