1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Предприятията на "Булгартабак Холдинг" в Благоевград, София и Пловдив ще бъдат първите, предложени за приватизация

Предприятията на "Булгартабак Холдинг" в Благоевград, София и Пловдив ще бъдат първите, предложени за приватизация

Ранна пролет е реалистичен срок за начало на процедурата за тях.

 

Имаме пълна готовност да стартираме процедурата за избор на консултант за приватизацията на "Булгартабак Холдинг", за която пакетът от документи вече е подготвен. Това заяви изпълнителният директор на Дружеството Илия Калоферов. По думите му, вероятно публикацията в два централни български ежедневника ще стане в началото на следващата седмица.

Има заявен сериозен интерес към предприятието, потвърди Илия Калоферов. Радостно е, че към процедурата проявяват интерес големите световните компании в бранша, стараем се да поддържаме нормален тон с тях, чрез който да ги убедим в сериозните ни намерения, заяви той.

Според него реалистична прогноза да има избран консултант за "Булгартабак" е в края на месец януари. Една от задачите на консултанта е освен всичко друго, да оцени дружествата и тогава ще имаме реална прогноза за очаквани постъпления, каза още Калоферов.

Стратегията предвижда първи да бъдат предложени за приватизация най-добрите дружества на "Булгартабак" – в Благоевград, София, Пловдив. Ранна пролет е реалистичен срок за начало на процедурата за тях, стана ясно още от разговора.

Всяка приватизация води определени социални проблеми най-вече в сферата на заетостта. С част от средствата от продажбата, стратегията предвижда създаване на фонд за проучвания на програми за алтернативна заетост в някои райони. Конкретните социални ангажименти обаче остават на държавата, подчерта Илия Калоферов./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.