1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Приватизацията на "Булгартабак" няма да завърши до края на мандата на правителството, смята Александър Божков

Приватизацията на "Булгартабак" няма да завърши до края на мандата на правителството, смята Александър Божков

Той беше категоричен, че няма политическа воля за приватизация

 

Странните промени в кабинета са сред събитията на годината, но единствената логична и правилна промяна беше идването на Лидия Шулева в Министерството на икономиката /МИ/, за където тя беше още от самото начало. Това заяви Александър Божков, съпредседател на Центъра за икономическо развитие и бивш министър на икономиката.

Според него обаче и министър Шулева няма да успее "да отпуши" приватизацията, където нещата са трайно повредени и приватизация до края на мандата на това правителство няма да има, прогнозира Александър Божков. Той беше категоричен, че няма политическа воля за приватизация. Подобна воля трябва да има в целия Министерски съвет /МС/.

Агенцията за приватизация /АП/ се състои от чиновници, които трябва да чувстват увереност, че правителството е зад тях, за да могат да извършват продажбите.
Приватизацията на "Булгартабак" няма да завърши до края на мандата на това правителство, смята Александър Божков. Изнасянето на приватизацията извън АП е добра стъпка, но отново не се получава нищо, отбеляза той./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.