1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Продават за един лев фабрики на "Булгартабак"

Продават за един лев фабрики на "Булгартабак"

До година и половина 80% от дружествата на "Булгартабак" ще бъдат приватизирани.

 

Поне 6 фабрики на "Булгартабак" ще бъдат продадени по един лев или ще бъдат ликвидирани. Това обяви министърът на земеделието Мехмед Дикме в парламента.

Депутатите от икономическата комисия приеха стратегията за раздържавяване на холдинга с 12 гласа "за" и 4 "въздържал се". До година и половина 80% от дружествата на "Булгартабак" ще бъдат приватизирани, каза още Дикме. Поотделно ще бъде одобрена всяка от процедурите за продажба на дъщерните дружества, предвижда стратегията.

Приватизацията ще се извършва от Управителния съвет на холдинга и ще се одобрява от Надзорния съвет, в който влизат четирима министри и един зам.-министър, гласи още документът. Депутатите от опозицията изразиха опасение, че по този начин те няма да могат да контролират продажбите.

Контрол ще се осъществява от принципала, увери ги вицепремиерът Лидия Шулева. Министрите имат опит в приватизацията от участието си в борда на Банковата консолидационна компания (БКК), която продаде държавните банки, каза Шулева./standartnews.com

  AGRO.BG 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.