1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Продажбата на БТ-холдинг на части ще доведе до успешни сделки

Продажбата на БТ-холдинг на части ще доведе до успешни сделки

"От особен интерес за нас е, че в новата стратегия за "Булгартабак холдинг" е заложена и нова философия на приватизацията", заяви Филип Чарлс.

 

Представители на Бритиш Американ Табако (БАТ) са потвърдили интереса на тютюневия гигант към участие в приватизацията на Булгартабак холдинг на среща с вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева с представители на компанията. Разговорите се проведоха днес в Министерството на икономиката.

"От особен интерес за нас е, че в новата стратегия за "Булгартабак холдинг" е заложена и нова философия на приватизацията", заяви Филип Чарлс, генерален мениджър за Югоизточна Европа на Бритиш Американ Табако. Според него продажбата на дружествата, а не на холдинга като цяло ще доведе до успешни сделки и значителни инвестиции в отделните фабрики, като така ще даде тласък на развитието на цигарения бизнес.

Министър Шулева запозна представителите на компанията със стратегията за приватизация на Булгартабак холдинг, която предстои да бъде приета от Народното събрание. "Разликата на тази стратегия от предишната е, че се опитваме да срещнем интересите на държавата с тези на инвеститорите", подчерта тя.

Министър Шулева изрази готовността на българската страна да разгледа идеите на потенциалните инвеститори при подготовката на конкретните сделки. Тя уточни, че преди приватизацията дружествата ще бъдат обособени като напълно самостоятелни бизнес единици, като ще придобият и права върху марките, които произвеждат./Investor.bg

 AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.