1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Засилва се партньорството между Великобритания и Сингапур

Засилва се партньорството между Великобритания и Сингапур

Изнасят се най-вече млечни продукти

Сингапур е най-големият търговски партньор на Обединеното кралство в Югоизточна Азия. В страната има над 30 000 британски граждани и около 700 британски компании, а партньорството се засилва заради Брекзит. Изнасят се най-вече млечни продукти.

Поради несигурното бъдеще на Великобритания, при неяснотата от предстоящия Брекзит, държавата търси нови пазари. Статистиката показва, че две трети от износа на Обединеното  кралство са за Сингапур.

В сравнение с 2017 година, износът за Сингапур на млечни продукти е нараснал с 55%. Миналата година Обединеното кралство е изнесло 2 700 тона млечни продукти на стойност близо 8 милиона паунда. Износът на червено месо за държавата е на стойност 3 милиона паунда. В Сингапур има голям брой емигранти с високи доходи. Изследвания показват, че потреблението на месо на едица от населението в държавата е поне веднъж седмично.

Събитието „Храната е страхотна“, организаирано с помощта на Департамента за международна търговия в Англия, предлага перфектна платформа за срещи между потенциални кутувачи от Сингапур.

Английските износители на месо и млечни продукти имат възможност да се свържат с купувачи от хотелския и ресторантския сектор от висок клас. Гостите пък могат да опитат  английски висококачествени млечни и месни продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.