1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. 11-ото издание на Mеждународното изложение „Пчеларство – Плевен” ще се проведе от 8 до 10 февруари

11-ото издание на Mеждународното изложение „Пчеларство – Плевен” ще се проведе от 8 до 10 февруари

Министър Мирослав Найденов ще открие специализирания форум

В тазгодишното издание на престижния форум участие са заявили 126 фирми от 18 държави, предлагащи пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирани производители на майки и отводки, пчелни продукти и производи, козметика, напитки и други, опаковки, етикети, специализирано обучение и литература, високопроходима и специализирана техника, медоносна растителност.

Стремежът на организаторите – „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, е да се представи българското пчеларство по най-добрия начин и едновременно с това пчеларите да се запознаят с последните световни новости в оборудването и инвентара, допринасящи за модернизацията и интензификация в това производство.

По време на тридневния форум най-добрите пчелари на страната ще предлагат на посетителите многообразие от пчелни продукти и пчелни производи – лечебна козметика, храни, напитки.

В съпътстващата програма са включени актуални презентации, семинари и дискусии с утвърдени лектори от МЗХ, ДФЗ, научни институти от България, Румъния, Русия, Турция. И на това издание децата ще могат да се състезават в традиционния за изложението конкурс за рисунка и пластика на тема: "Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. До момента деца от цялата страна, Македония, Сърбия и Испания са представили около 350 творби.

Голямата награда – плакет „Крило на успеха”, е за новаторство в пчеларството и ще се присъди от международно жури.

Фирмите и пчеларите, които ще вземат участие в международното изложение, могат да кандидатстват и за останалите призове: за специализирана литература, най-голяма инвестиция в пчеларството, нова технология, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението.

Продължава и съвместният конкурс с фондация „Еврика" - „Най-проспериращ млад пчелар на България за 2012 година”. Победителят има право да продължи в ежегодния конкурс на фондацията за млад фермер.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.