1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Фирма от Полша спечели голямата награда на изложението "Пчеларство Плевен - 2010"

Фирма от Полша спечели голямата награда на изложението "Пчеларство Плевен - 2010"

Наградата за представяне на нов производ на пчелен продукт отиде при Стоянка Петкова от Габрово

Полската фирма "Томаш Лисон" е носител на Голямата награда на "Партнерс експо" ООД за новаторство в пчеларството. Това стана ясно днес в края на VІІІ Международно изложение-договаряне "Пчеларство Плевен - 2010". Фирмата победител се занимава с производство на пчеларско оборудване, на центрофуги и кошери от стириопор, съобщава dariknews.bg.

Наградата за представяне на нов производ на пчелен продукт отиде при Стоянка Петкова от Габрово, която произвежда козметични продукти. Приз за опаковка на годината получи фирма "Зет - 1 " ООД  Варна. Дейностите, с които тя се занимава са изкупуване, преработване и пакетиране на пчелен мед и пчелни продукти. За най-атрактивно представила се фирма на изложението отличие получи „Шанхай Байнянг Апикултура Ко." Китай, а наградата за най-атрактивно представяне на пчелар е за Пчеларска фамилия Петрови Плевен.

Пловдивската фирма „Апитрейд” ЕООД, която преработва и търгува с пчелен мед и пчелни продукти, грабна наградата за инвестиция на годината. Стоян Пеев от Ямбол е пчеларят, който също беше отличен за инвестиция. Към Сърбия ще потегли наградата за нов продукт за здравеопазване на пчелите. Тя стана притежание на фирма "Екопчела".

На 14 февруари бяха обявени и наградите от конкурса за детска рисунка "Пчеларството-екология и плодородие, пчелният мед- здраве и дълголетие", съпътстващ изложението. В първа възрастова група до 5 год,  в раздел "Рисунки", победител е Катерина Гаврилова от ОДЗ  "Първи юни" Плевен, в групата от 6 до 12 години първото място е за Георги Тачев - 12 г. от Никопол. При най-големите, от 13 до 16 години, призьор е Пламена Георгиева - 16 г., от Казанлък. 14-годишната Веселка Борисова от Кнежа получи първата награда в Раздел "Керамика", а в раздел "Плакети" първото място спечели Натали Цветелинова на 5 г. от ОДЗ "Първи юни" Плевен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.