1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. На пчеларско изложение в Добрич БАБХ установи търговия с нелегални ВМП

На пчеларско изложение в Добрич БАБХ установи търговия с нелегални ВМП

Снимка:

Лекарствата са били без документи и без етикети на български език. ВМП са били иззети, съставен е акт

След получен сигнал и извършена проверка Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разкри продажба на нелегално внесени ветеринарномедицински продукти (ВМП) на специализираното изложение „Пчеломания“, което се провежда в град Добрич.

При съвместна проверка на инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Добрич, служители на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) и Национална агенция по приходите (НАП) са установени нелегално внесени ветеринарномедицински продукти без етикет на български език, за които не е предоставена информация за произход и документи за закупуване. ВМП са били иззети от контролните органи.

Разкрит е и сръбски гражданин, който без да притежава лиценз за търговия на дребно с ВМП в Република България, е внесъл нелегално и предлага за продажба нерегламентирани за употреба ветеринарномедицински продукти. Лекарствените продукти са иззети. На нарушителя е съставен акт за административно нарушение, съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност, издадено му е и предписание за регистрация на обект за търговия на дребно с ВМП.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.