1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Пчеларите подават до 15 август заявления за плащане по НПП 2017-2019

Пчеларите подават до 15 август заявления за плащане по НПП 2017-2019

За да получат финансиране те трябва да имат валидна регистрация като земеделски стопани

Пчеларите, изпълнили договорите си от Националната програма по пчеларство (НПП) 2017-2019 г., могат да подават заявления за плащане до 15 август в областните дирекции на ДФ „Земеделие". Документи се приемат по пет от мерките на програмата - А, Б, В, Г и Д.

Пчеларите могат да заявят плащане за всяка една дейност от НПП, която са се ангажирали да изпълнят. За да получат финансиране те трябва да имат валидна регистрация като земеделски стопани и да са подали актуална информация в регистъра на пчелините на БАБХ.

Подадените заявления за плащане подлежат както на административни проверки, така и на проверки на място за изпълнението на дейностите по договора. Припомняме, че кандидатите по Пчеларската програма трябва да са извършили одобрените им разходи в периода от 1 август на предходната финансова година до 31 юли на финансовата година, за която са кандидатствали.

Финансовата помощ по Пчеларската програма се изплаща до 45 дни от приемането на заявленията. Условие за получаването й е кандидатите да са изпълнили стриктно инвестициите, за които имат сключен договор с фонд „Земеделие".

Образец на заявлението за плащане и информация за особеностите по окомплектоване на документите могат да бъдат намерени на сайта на ДФ „Земеделие".

Напомняме, че и тази година ДФ "Земеделие" дава възможност за реализиране на одобрените инвестиции по НПП чрез кредит, който се отпуска при годишна лихва от 3%. Крайният срок за кандидатстване за кредит е до 15 юли 2019 г. Подробна информация за условията и реда за кандидатстване можете да бъде получена на следния адрес, а също и чрез областните дирекции на Фонда или на телефоните на дирекция "Инвестиционни схеми за подпомагане" 02/81 87 216 и 02/81 87 574.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.