1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Пчеларите подават заявления за плащане от 13 юни

Пчеларите подават заявления за плащане от 13 юни

За всяка от посочените в договора дейности от мерките на НПП може да бъде подадено отделно заявление за плащане

Всички бенефициери, сключили договор с ДФ „Земеделие“ по мерките от Националната програма по пчеларство (НПП) от прием 2022 г., могат да подават заявления за плащане от 13 юни 2022 г.

Отчитането на дейностите, насочени към сдружения, групи и организации на производители на пчелен мед, ще се извършва в централно управление на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция, ул. „Гусла“ № 3. По всички останали мерки заявления за плащане се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие“.

За всяка от посочените в договора дейности от мерките на НПП може да бъде подадено отделно заявление за плащане. Важно изискване е кандидатът да има валидна регистрация като земеделски стопанин в регистъра на земеделските стопани на МЗм, да е подал актуална информация за пчелините и броя на пчелните семейства в регистъра на пчелините, воден от БАБХ, да няма задължения към държавния бюджет и да не е осъждан.

Кандидатите могат да изтеглят образец на заявлението за плащане от интернет страницата на ДФ „Земеделие“.

Припомняме, че по Националната програма по пчеларство за 2022 г. са одобрени 2 267 кандидати за подпомагане, като договорираната финансова помощ е в размер на 9 102 472 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.