1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Публикуван е списък с второ класиране на пчеларите за подпомагане по мярка А от Националната програма по пчеларство за 2022 г.

Публикуван е списък с второ класиране на пчеларите за подпомагане по мярка А от Националната програма по пчеларство за 2022 г.

Освободеният финансов ресурс е в резултат на откази и промяна на инвестиции от страна на други одобрени кандидати

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) публикува второ класиране на кандидатите по мярка А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари“, дейност 1 „Подпомагане на закупуването на техническо оборудване при първичния добив и обработка на пчелни продукти“, за които е осигурен бюджет по Националната програма по пчеларство (НПП) от приема за 2022 г.

За включените в списъка пчелари се предоставя възможност да получат финансиране за изпълнените от тях договори по НПП, в рамките на бюджета на програмата. Част от тях бяха резерва, поради недостиг на финансиране по мярката.

Освободеният финансов ресурс е в резултат на откази и промяна на инвестиции от страна на други одобрени кандидати.

Обновеният списък на кандидатите, класирани по мярка А е публикуван на интернет страницата на ДФ „Земеделие“ с цел пчеларите да бъдат своевременно информирани за възможността за финансиране на заложените им инвестиции.

Припомняме, че разходите по всички мерки и дейности от програмата следва да бъдат извършени до 31 юли 2022 г. Заявленията за плащане за извършените инвестиции се подават в срок до 15 август 2022 г. в областните дирекции на ДФЗ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.