1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Нели Йорданова, ген. директор на АРИБ: Грижата за растенията, хората и околната среда е мисията на растителнозащитника

Нели Йорданова, ген. директор на АРИБ: Грижата за растенията, хората и околната среда е мисията на растителнозащитника

Снимка:

Иновативните ПРЗ са в основата на развитието на конкурентоспособно земеделие

Мисията на растителнозащитниците е да насърчават развитието на съвременни селскостопански технологии в контекста на устойчивото развитие, които защитават здравето на хората и околната среда. Това заяви за AGRO.BG по повод Деня на растителнозащитника Нели Йорданова, генерален директор на Асоциация Растителнозащитна Индустрия България.

Според нея основен приоритет на растителнозащитната индустрия в България е въвеждане на технологичните постижения в областта на РЗ и тяхното прилагане у нас за повишаване на развитието на устойчиво конкурентоспособно българско земеделие. По думите на Нели Йорданова има още какво да се желае по отношение отговорността и целесъобразната употреба на ПРЗ у нас. Именно затова един от основните ангажименти на АРИБ в съвместната работа с БАБХ е разпространението и популяризирането на най-добрите практики, за да се увеличава броят на практиките, които се прилагат в ежедневната работа на земеделските производители.

Според Нели Йорданова важно е българските фермери да разполагат с най-новите, иновативни продукти, които са в основата на развитието на конкурентоспособно земеделие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.