1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Общините Видин и Калафат отбелязаха заедно заедно Деня на детето

Общините Видин и Калафат отбелязаха заедно заедно Деня на детето

Съорганизатор на проявата е Туристически Клъстър „Български пътеводител"

Общините Видин и Калафат отбелязаха заедно Деня на детето. Съвместното честване на месеца на Дунав и Деня на детето във Видин и Калафат се провежда под патронажа на кметовете на Видин - Огнян Ценков, и на Калафат - Лучиан Чобану.

Кметът Огнян Ценков откри пътуваща изложба, наредена в музей "Кръстата Казарма" под надслов DANUrB. Експозицията обхваща няколко важни за европейската река теми, свързани с хората, природата, екологията, културата.

 

След откриването на изложбата в Кръстата Казарма, празненствата продължиха през Художествена галерия "Никола Петров" с творчески работилници с деца - живопис, оригами, настолни игри и концерт на Народно читалище "Цвят", беше обособен специален DANUrB фото кът. Събитията продължиха в Етнографския център в Калафат.

 

Събитието е част от големия проект туристически бранд Дунав. „Видин е уникален, дал много на Европа. Това е град с много културни забележителности, с възможност за развитие, като целта ни е да помогнем за реализация на потенциала му, заяви Георги Йорданов от Национален туристически клъстер.

През месец юни всички страни по поречието на река Дунав отбелязват значимостта и красотата на европейската река. Пътуващата изложба, която е посветена на Дунав, има събирателна цел. „Идеята е да обединява държавите, различните култури по протежението на реката. Тя защитава от една страна взаимовръзките между хората и общностите, от друга - културното, материално и нематериално наследство. Посветена е на разликите и на сходствата, подчерта Десислава Минчева от Национален туристически клъстер.

Партньори по международния проект са България, Румъния, Унгария, Австрия, Словакия, Сърбия и Хърватска.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.