XII-ти Миден и рибен фест ще се проведе в Каварна

Събитието е една от запазените марки на града

Дванадесетото издание на „Миден и рибен фест“ ще се проведе на 4, 5 и 6 септември в Каварна. Организаторите са спазили традицията и са поканили кметове, които ще покажат кулинарните си умения и ще бъдат оценени от жури и дегустирани от публиката, съобщава dariknews.bg.

Символичното откриване на фестивала отново ще бъде кметското готвене, в което домакинът Цонко Цонев ще изненада гостите с неприготвян до сега специалитет. До него сили ще мерят  кметовете на Тутракан – Димитър Стефанов и на Елена – Дилян Млъзев, които пазят в тайна рецептите си. В петъчния следобед кметската кухня на открито, ще бъде изнесена на централния площад в Каварна, където зрителите точно в 17:00 часа ще станат свидетели на „кулинарната битка“ между трима градоначалници.

Музикалната програма, която ще съпътства „Миден и рибен фест 2015“ ще допринесе за още по-доброто настроение на всички гости и жители на Каварна. Трите дни ще преминат под знака на българската поп и рок музика. В първата вечер на сцената ще излязат Дани Милев, Мариана Попова и Любо Киров. „Петте сезона“ и Тони Димитрова ще огласят площада в събота, а българската рок група „Krossfiere” ще закрие фестивала. Всички концертни прояви са с начален час 20:00 часа.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.