1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. За трета поредна година винарските изби от региона на Мелник ще отпразнуват Св. Трифон Зарезан

За трета поредна година винарските изби от региона на Мелник ще отпразнуват Св. Трифон Зарезан

От 14 до 17 февруари винарните отварят вратите си за посетители

За трета поредна година винарските изби от региона на Мелник ще отпразнуват празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан. От 14 до 17 февруари винарните от региона отварят вратите си за посетители! Гостите могат да очакват традиционно зарязване на лозята, турове на винарните, дегустации, фокусът ще бъде поставен върху местната култура и фолклор и разбира се – местните вино и храна. Мисията на обединените винопроизводители от Мелнишко е да популяризират висококачественото вино от местни и международни сортове и възможностите за винен туризъм в региона на Мелник.

За улесниение на посетителите в региона е създадена картата „Винени маршрути Мелник“, която може да се свали безплатно от https://villamelnik.com/%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0/или https://www.facebook.com/melnikwineroutes/. Тя включва всички основни винени обекти плюс други туристически  забележителности в региона – град Мелник, Сандански и Петрич, Роженски манастир, Рупите и Златолист, Хераклеа Синтика, Самуиловата крепост, спа и минерални бани, ресторанти и други.

Търсете повече подробности за програмата на всяка винарна през януари и февруари на техните официални страници както и в събитието “Дни на отворени врати в Мелнишко“ във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/786601041688892/.

През уикенда 09-10.02.2019 г. ще се проведе фестивал на мелнишкото вино „Златен Грозд“ в гр. Мелник. Месец февруари е посветен на виното! Всички инициативи се провеждат с подкрепата на общините Сандански и Петрич.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.