1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Амбициозно трето издание на ИнтелиФреш – 2020 в София

Амбициозно трето издание на ИнтелиФреш – 2020 в София

ИнтелиФреш се превърна в мост между производството и търговията

Фермерите имаха нужда да чуят директно от търговските вериги, от чуждите компании, които се интересуват от износ, какви са изискванията за търговия – стандарти и сертификати, обеми, начин на заготовка, каза Николай Вълканов, ИнтелиАгро  за сп. „АгроКомпас“.

Така постигнахме две неща. Първо, всеки производител можа да осъществи контакт с потенциални контрагенти. Второ, всеки можа да прецени до къде са му силите и към кои пазари би могъл да се насочи. Това по естествен път изкара на преден план нуждата да се въвлекат и преработватели за участие в събитието. Именно това правим сега с третото издание с участието на Микеле Санторели – едно познато име в България с преработката на плодове. Активно търсим участие и на други преработватели, включително на зеленчуци и се надяваме, ако не тази, то поне догодина да се включат повече.

Полагаме всички усилия да отговорим на нуждите на българските производители в сферата на реализация на продукцията. Най-голямата награда лично за мен беше през лятото на 2019 г., когато видях продукция на наши участници (Мелиса Фрут, Старт 2005) в Била, Лидл и други търговски вериги. Продукция, която не отстъпваше по качество и търговски вид на това, което съм виждал по щандовете на супермаркетите в Западна Европа.

Пълния текст на интервюто четете в януарския брой на сп. „АгроКомпас“.

На 31 януари 2020 г. в зала „Витоша“ на Интер Експо Център – София, InteliFresh – форумът на реализация на плодове и зеленчуци, отново ще събере производители с големите търговски вериги в страната, български и международни търговци, преработватели и доставчици на технологии и услуги от градината до щанда. 

Регистрация тук: http://www.agroevents.eu/


Сп. „АгроКомпас“ е медиен партньор на събитието.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.