1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Британските фермери излизат на протест

Британските фермери излизат на протест

През март британските фермери ще излязат на протест в Лондон, за да протестират за повече яснота относно бъдещите отношения с Европейския съюз. Митингът се организира от Националния фермерски съюз.
 
На 25 март в британската столица ще се съберат хиляди фермери от цялата страна, за да поискат от правителството гаранции, че селското стопанство няма да стане жертва на свободната търговия, казват от фермерската организация. Много стопани в Обединеното кралство не са наясно какво ги чака след 31 януари. По думите на премиера Борис Джонсън засега всичко остава по старому, като това се отнася както за субсидиите, така и за правилата и ограниченията, а ако има нарушения, и за санкциите.
 
Основната цел на митинга е да се поискат разяснения относно новата търговска политика. Опасенията на фермерите са, че властите ще разрешат вноса на храни, които не са произведени според британските стандарти. Затова от Националния фермерски съюз призовават не само стопаните да участват, но и експерти по въпросите на защита на животните, както и представители на потребителските организации. Всички те трябва да изразят своите виждания за значението на селското стопанство и да поискат то да остане важна част от икономиката на страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.