1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Дъх на рози на Фермерския фестивал

Дъх на рози на Фермерския фестивал

Традиционният фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ организира демонстрация на дестилиране на розово масло

Ароматният символ на България – маслодайната роза е в разгара на цъфтежа си! Берачите са в розовите градини от 5 часа сутринта, дестилериите работят денонощно, за да съберат всяка капка скъпоценно розова масло. Ние ще пренесем тази атмосфера на Фермерския ни фестивал!

Знаете мириса на прочутото българско розово масло, но виждали ли сте как се прави? Традиционният фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ организира демонстрация на дестилиране на розово масло, варене на сладко от рози.

Разбира се, ще можете да опитате прясно сварено сладко от рози. Ще имаме натурална и био козметика от роза и лавандула, сувенири, етерични масла и флорални води.

На това издание на Фестивала ще отбележим Европейския ден на мрежата Натура 2000. Както знаете много от продуктите на Фестивала са от райони от Натура 2000 в страната. Очакваме министрите на земеделието и околната среда Румен Порожанов и Нено Димов да посетят Фестивала.

По традиция на Фестивала се предлагат автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: сирене и кисело мляко, кашкавал, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, тиква, био вино, био оцет, био чай, пресни и сушени билки и подправки… Много от продуктите са биологични.Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите.

Фестивалът се провежда всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55). Демонстрациите са традиционно в 12 часа.

Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2018 в партньорство с Район „Красно село” на Столична община.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.