1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. DEUTZ-FAHR и OVERUM – в основата на успеха на Александър Сотиров

DEUTZ-FAHR и OVERUM – в основата на успеха на Александър Сотиров

Младият агроном управлява семейното стопанство

Александър Сотиров е един щастлив фермер. Поне така пише на неговия новозакупен трактор DEUTZ-FAHR от 9-та серия, с мощност 300 к.с. „Благодарение на него кампаниите се случват по-бързо. Един по-голям трактор замества два по-малки, нужна е по-малко работна сила, а разходът за поддръжка също спада. Не може да се отрече, че производителността се увеличава благодарение на комфорта на машината", разказа младият и амбициозен Александър Сотиров. Той е завършил агрономство в Аграрен университет в Пловдив и в момента е начело на семейната компания, която обработва 6 хил. дка земя в землищата село Ябълчево и Карагеоргиево.

Тракторът DEUTZ-FAHR от 9-та серия е свръхмодерен и високоинтелигентен. Всеки отделен компонент на серия 9 е изключително иновативен и е сред най-добрите на пазара. Няма алтернатива на 6-цилиндровиия двигател Deutz TTCD 7.8 л, Twin turbo с двустепенен турбокомпресор и интеркулер, както и на технологията SCR, DPF и DCR.

Предният мост DANA с окачване гарантира изключителен комфорт и маневреност. Ъгълът на завиване е до 50 градуса. Електронно управляваната, автоматична трансмисия ZF Terramatic TMT32 осигурява правилната скорост за всеки вид работа. TTV трансмисията комбинира ефективността на механичните компоненти с интелигентността на хидростат.

С капацитет на повдигане от 12 000 кг на задния навес и 5000 кг на предния навес, всички възможни комбинации от оборудване могат да бъдат използвани.

Заедно с трактора Александър Сотиров закупил и 5-корпусен, обръщателен плуг OVERUM, отново от Ири Трейд, който е с хидравлична защита. Плугът е подходящ за работа на тежките и каменисти почви в стопанството.

От Ири Трейд младият земеделец ще закупи още дискова брана и сеялка. Доволен е от бързината и отзивчивостта на екипа.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.