1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Днес откриват Изложенията Архитектурно-строителна седмица,Water tech expo и Security expo

Днес откриват Изложенията Архитектурно-строителна седмица,Water tech expo и Security expo

Oт 6 до 9 март те обединяват темите за строителство, управление на водите, енергия и сигурност

За първи път, през 2019 г., паралелно ще се проведат три ключови международни изложения за различни сектори на индустрията АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА, WATER TECH EXPO и SECURITY EXPO. Oт 6 до 9 март те обединяват темите за строителство, управление на водите, енергия и сигурност.

Интер Експо Център ще бъде сцена на новите технологии и решения от процеса на проектиране и изграждане на сградите, през управлението на ресурсите, до сигурността на всички нива – физическа и дигитална, в офиса и дома.

Най-мащабната от десетилетие АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА

След като през 2018 г. бе обявена новата концепция, изданието на АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА през тази година ще бъде най-мащабното от десетилетие насам.

От 6 до 9 март щандовете си на бизнес форума разполагат фирми от България, Германия, Италия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция, Иран. На площ, надхвърляща 8500 кв.м, те ще представят машини, продукти, технологии и идеи. Залите на изложението са разделени на сектори, според фирмените сфери на дейност: „Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и профили“ и „Грубо строителство и външни довършителни работи“.

На 7 март, от 13.00 ч. ще се състои официалното откриване на Кръглата маса, засягаща темата за законодателството в строителния сектор и инженерингът в обществен интерес. Поканени да присъстват на церемонията са министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, арх. Здравко Здравков - главен архитект на Столична община, арх. Иван Несторов  - началник на Централна администрация на дирекция за национален строителен контрол.

Посетителите ще се запознаят с високите технологии при машините и инструментите за строителство, прозорците, лаковете и боите. Сред продуктите са дигитални и лазерни системи, бои, пречистващи въздуха, фасадни и покривни материали от последно поколение, както и приковаващо вниманието фасадно осветление. Във форума с пълния си капацитет се включват браншовите организации – Камарата на архитектите в България (КАБ), Камарата на строителите в България (КСБ), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС), Сдружение „Български врати, прозорци и фасади, Български съвет за устойчиво развитие, Асоциация на професионалните озеленители в България, образователни институции.

През тази година изложението е домакин на богата съпътстваща програма. На 7 март ще бъде представен и най-новият проект на Българския съвет за устойчиво развитие - платформата за умни материали в зеленото строителство Green Constructor. Визиите за бъдещето и високите технологии в строителството са фокусът на първото издание на HTB Conference, на 8 март. Общите си събрания, на 9 март, ще проведат Камарата на архитектите в България и Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“.

Вода и Енергия 2019

Зам.-министърът на Регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и зам.- министърът на околната среда и водите – Красимир Живков, в рамките на Конференция

ВОДА И ЕНРГИЯ, в 9:00 ч. на 6 март ще открият 13-ото издание на единственото в България изложение за водния сектор WATER TECH EXPO. Те ще участват в традиционната конференция БУЛАКВА, организирана от Българската асоциация по водите. Темата през тази година е „Вода и Енергия“. Основен акцент ще бъде „Водното и енергийно спестяване“. Участниците ще научат повече за опита на Гърция и Албания.

Във фокуса на WATER TECH EXPO 2019 са продуктите и технологиите за третиране на води в индустриалните сектори. Сред тях ключово място заемат технологиите за пречистване на водите в селското стопанство, хранително-вкусовия бранш, енергетиката, текстила, фармацията.

Водещи марки в решенията за водния сектор от България, Румъния, Хърватия, Италия, Австрия, Германия ще предложат нови и успешни продукти и системи. На WATER TECH EXPO ще са лидерите в индустриалното пречистване на водите IWAKI Pumps, Robushi, Flygt, на помпи за всички сфери в управлението на водите Grundfos, Xylem, решения за филтрация и почистване на утайки на Leopold, Filtration Group, озонови и UV системи от Wedeco.

SECURITY EXPO 2019 - Физическа и дигитална сигурност на нови обороти

На 6 март от 14:30 часа официално ще бъде открито и 26-ото издание на единственото в България изложение за сигурност и високи технологии SECURITY EXPO. Организатори са Интер Експо Център и Българската-търговско промишлена палата.

В церемонията по официалното откриване ще участват: Милко Бернер, заместник-министър на вътрешните работи, главен комисар Николай Николов, директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Младен Петров, директор дирекция „Комуникационни и информационни системи“ към МВР.

Новите системи за видеонаблюдение, за контрол на достъпа, за гласово оповестяване, алармени системи от ново поколение, модули за пожарогасене в товарни електромобили, детектори за наркотици и взрив, решения срещу обир на банкомати покриват всички аспекти на физическата охрана.

На SECURITY EXPO 2019 сигурността ще премине в ново измерение в дигиталния свят. На 6 март фокус ще бъдат сигурните дигитални плащания на втората конференция  SECURITY OF DIGITAL PAYMENTS, организирана от Интер Експо Център. Партньори са ACFE България и Българската финтек индустрия и Българската асоциация на софтуерните компании.

На 7 март експерти от Клъстер Информационна сигурност и Българска асоциация на сертифицираните етични хакери ще разгледат заплахите за информационните системи и мрежи чрез симулиране на реални хакерски атаки.

По време на съпътстващата програма демонстрации ще заинтригуват професионалната публика от всички сектори - сигурността, строителството, финансите, транспорта, телекомуникациите, туризма, селското стопанство. Високотехнологичен демо камион  HIKVISION ще наблюдава всичко, а товарният електромобил ALKE ще покаже своите предимства. Комплексни  решения за умен дом и офис ще види бизнесът на специална смарт зона. В изложението ще се включат водещи компании в сектора на сигурността, които представят близо 100 световни марки и продукти.

SECURITY EXPO се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи. Столична община е партньор, като се представя  Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, която ще се включи и с презентация. Партньор на изложбата е Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.