1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Днес в София започва семинар, посветен на участието на жените от земеделието в социално-икономическия живот на страната

Днес в София започва семинар, посветен на участието на жените от земеделието в социално-икономическия живот на страната

Снимка:

Форумът се осъществява с подкрепата на българския офис на фондация „Фридрих Еберт”

Федерацията на независимите синдикати от земеделието /ФНСЗ/ организира двудневен семинар на тема: „Участието на жените от земеделието и селските райони в България в социално-икономическия живот на страната”. Председателят на ФНСЗ Светла Василева ще открие работната среща днес в 14 часа в хотел Рила в София.

Семинарът се осъществява с подкрепата на българския офис на фондация „Фридрих Еберт” и се провежда в рамките на годишна програма за обучение на синдикалния актив.

Форумът си поставя за цел да актуализира и разшири знанията на участниците по ключови въпроси за проблемите на работещите в земеделието жени и на жените от селските райони в светлината на засиленото им участие в гражданските процеси, както и да насочи фокуса на вниманието върху стратегическите въпроси за заетостта и доходите, качеството и сигурността на работните места за жените, младите хора, фермери и самонаетите. Семинарът цели да се изведат проблеми и да се потърсят алтернативи за решаването им чрез засилване на предприемачеството и активно гражданско участие в секторни политики, да се укрепи позицията на социалния диалог в сектор „Земеделие”.

Сред участниците в семинара ще бъдат представители на политическия, социално-икономическия, синдикалния и земеделския спектър. От страна на Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/ в семинара ще участват жени, земеделски производители, членове на АЗПБ – Нелка Костова, Дарина Ташкова и Юлия Коюнджийска.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.