1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Добра новина за преработвателната промишленост

Добра новина за преработвателната промишленост

Университетът за хранителни технологии в Пловдив отчита повишен интерес към специалности, свързани с преработка на месо

Освен че обучението се адаптира и към онлайн форма на обучение, практическите занятия са ключови за бъдещите технолози.
Добра новина за преработвателната промишленост е интересът към подобни специалности, заради липсващата в последните години квалифицирана работна ръка.

гл. ас. Десислава Вангелова, преподавател по технология на месото и рибата

гл. ас. Десислава Вангелова, преподавател по технология на месото и рибата

„Към момента използваме всякакви видове освен интернет платформите, които са онлайн, също всякакви видове мултимедии, презентации, софтуер, които, разбира се, са много специфични за всяко направление. В технологичния факултет имаме едни продукти, в техническия има други продукти, които се използват, но се стараем да бъдем на едно високо ниво и да се развиваме заедно с техниката.“ 

По време на отворените врати на учебното заведение, кандидат-студентите се запознаха с производствените бази, където се провеждат практики.

„Отделно имаме лаборатории, в които извършват различни анализи, защото другото ни направление е контролът и качеството на храните, които произвеждат, което не е маловажно. Те се запознават с всеки един етап, през който ще минат по време на тяхното обучение. Ако говорим за традиционните продукти, ги произвеждаме по стандарти, ако говорим за иновативните продукти, самите студенти разработват нови технологии и част от продуктите, които представяме, са произведени от студенти трети и четвърти курс по техни рецептури, направени в базата, понякога минали през един или два етапа на подобрение."
Преподавателите са горди с постиженията с студентите, а част от новите продукти се реализират и на фермерски пазари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.