1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Французите предпочитат птиче месо

Французите предпочитат птиче месо

33% ходят на ресторант поне веднъж месечно

Всеки пети французин предпочита пилешко месо, показва проучване, направено през втората половина на януари сред 1127 души. В Югозападна Франция превес има патешкото – за 37% от жителите на региона то е най-любимата храна.

След пилешкото и патешкото се нареждат морските продукти (19.9%), телешкото месо, (19%) и “вечните” пържоли с пържени картофки (17.8%). Французите не са фенове на заведенията за бързо хранене, те предпочитат ресторантите - 33% ходят на ресторант поне веднъж месечно, срещу само 19 %, които посещават заведения за бързо хранене. 26% от французите никога не са ходили в такива, срещу само 9%, които не са били в ресторант.

Хората във Франция обичат не само да се хранят добре, но и да готвят - 7 от 10 французи се занимават с кулинария. Страст, която до голяма степен се илюстрира от популярността на курсовете по готварство. И нещо много интересно - по-младите хора обичат повече да готвят отколкото възрастните (71% при 18-34-годишните срещу 64% сред тези над 65 години). Готвенето съблазнява както мъжете, така и жените – 62% срещу 73 на сто.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.