1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте в АГРОФОРУМ: Бизнес тенденции на мегафорума в Пловдив за земеделие, вино и храни

Гледайте в АГРОФОРУМ: Бизнес тенденции на мегафорума в Пловдив за земеделие, вино и храни

И още: Нови решения в селекцията на пролетни култури

Мащабно икономическо събитие в Пловдив. Форумът за агробизнес, вино, храни и оборудване показа постиженията и технологичното бъдеще на селското стопанство и хранителната индустрия. 

Нови решения в селекцията на пролетни култури бяха представени на земеделското изложение в Пловдив. Каква е целта на селекционерите и можем ли да очакваме надграждане на добивите?

С добрата почвена подготовка си гарантираме успешно развитие на земеделските култури. Какви конфигурации от машини да изберем, за да извършим мероприятията навреме и да се преборим с тежките почвени условия – вижте само в АГРОФОРУМ.

Време е да влезем в житните култури с хербицид и фунгицид. Каква растителнозащитна технология ще изберем - зависи от състоянието на посевите.

Колкото и добри хибриди и сортове да изберем, не осигурим ли на посевите ефикасна растителна защита, няма как да се радваме на добри резултати. А истината е, че всяка година ни изправя пред различни предизвикателства. Как да се справим с тях? Ето някои актуални решения в пшеница и царевица.

Водещи специалисти в растителната защита разясниха пред картофопроизводители от района на Кюстендил важни технологични схеми за рентабилно производство. Вижте повече.

Редица промени бележат бъдещото управление на земеделските стопанства. Новите тенденции са свързани с дигитализацията, усъвършенствана генетика, технологии за растителна защита. Целите са висока производителност, ниски разходи и оптимални добиви.

Ръжда, септория, дрешлера, как да предпазим житните посеви от тях. Отговорът на този и още много други въпроси, свързани с отглеждането на земеделските култури, беше даден на поредица от семинари, на които бяха представени решения за оптимизация на производството.
Високо качество на българския ориз. От сектора отчитат още стабилно развитие на бранша и добри пазарни позиции. Това стана ясно в рамките на годишната среща на Българска оризова асоциация, която се проведе в Пловдив.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.