1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Иновативен метод на отглеждане представи немският експерт д-р Бокман на Бизнес форумът за говедовъдство

Иновативен метод на отглеждане представи немският експерт д-р Бокман на Бизнес форумът за говедовъдство

С огромен интерес от страна на фермерите премина организираното от HL-TopMix събитие

С огромен интерес от страна на фермерите премина организирания от HL-TopMix Бизнес форум за професионалното говедовъдство. Събитието събра фермери от цялата страна, последователно в градовете Пловдив и Шумен.
 
 
Габриела Стефанова – Експерт продажби, HL-TopMix, заяви по повод проведения форум:
 
“Като партньори на българските животновъди с удоволствие посрещнахме фермерите на организирания от нас Бизнес форум за професионално говедовъдство. Знаем, че периодът, в който се състоя събитието е изключително ангажиран за фермерите, но сме убедени, че те ще могат незабавно да приложат в своите ферми уменията и знанията, които получиха по време на форума. Не случайно избрахме и темите, на които сме акцентирали. А те са свързани с храненето, отглеждането и управлението на здравето на младите животни, факторите оказващи влияние върху рентабилността на стопанството и методите за тяхното управление. Акцентирахме на ценните съвети, които да помогнат за по-добрата организация на задачите във фермата и успешното менажиране на стопанството и наетия персонал. Вярваме, че благодарение на подобни срещи, между фермери и експерти с богат практически опит, допринасяме за развитието на устойчив и ефективно работещ бизнес модел във всяко едно животновъдно стопанство.“
 
Управителите на компанията Стефан Колев и Пламен Даскалов откриха събитията, като приветстваха своите колеги животновъди и лектори:
 
Стефан Колев  благодари на животновъдите, че са отделили своето ценно време в този натоварен период от годината, за да се запознаят с иновативни практики и методи на управление, които да спомогнат фермите им да вървят в посока на по-голяма независимост и конкурентоспособност.
 
Пламен Даскалов, от своя страна заяви, че компанията за пореден път организира професионален форум за животновъдството, като целта е една: Компанията да окаже експертна подкрепа на своите клиенти.  Той подчерта:
 
 “Зная, че в момента времето ви е много ценно на полето и във фермата, но считам, че това е една добра инвестиция, с която може добрите практики и препоръките, които ще получите от колегите да ви направят още по-успешни фермери. Аз и моите колеги сме на ваше разположение. Разбира се, не само днес!”
 
По време на форума стана ясно, че икономически успешни са онези ферми, които имат правилен подход на мениджмънт в своите стопанства и резултатът от него трябва да може да бъде измерен. Изключително важно е всяко едно стопанство да може да анализира данните, които получава, да определи своите контролни точки спрямо тях и решенията да се вземат на база постигнатите резултати.
 
Върху това „Как да бъдат определени тези показатели?“, „Как да се измерят данните в стопанството?“ и най-важното „По какъв начин ефективно да се управляват?“ изнесе своята лекция Д-р Ханс-Карстен Бокман. Експертът по хранене от Германия, който беше дошъл специално за събитието има зад гърба си 17 години практика като продуктов мениджър преживни животни в германският производител на храни за животни HL Hamburger Leistungsfutter.
 
Той представи цялостната концепция на отглеждане, хранене и управление на една от най-успешните ферми в Германия, на която д-р Бокман е консултант. Представеният метод на отглеждане породи много въпроси и богата дискусия сред участниците.
 
В края на Бизнес форума за професионално говедовъдство д-р Бокман сподели:
 
„На първо място искам да кажа, че фермерите, които присъстваха на семинарите проявиха много силен интерес към темите, които представихме. Изнесените лекции бяха много близки до практиката, като се дадоха практически съвети. Много съм радостен, че имах възможност да се запозная и разговарям с животновъди, които искат да се развиват и да вървят напред. Искам да изкажа и моето задоволство от впечатленията ми от българските ми колеги от HL-TopMix. Изключително съм впечатлен от качеството и контрола на произвежданите фуражи във фабриката.  Екипът, който е сформиран работи чудесно заедно, като един отбор. Трябва да отбележа, че консултантите по хранене се концентрират върху доброто консултиране на своите клиенти, а след това върху продажбата, което е много важно за всяко едно стопанство, тъй като то има нужда не просто от търговец на храни, а от експерти, на които може да се довери.“
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.