1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Марияна Кукушева: Бизнесът трябва да излъчи свой представител за зам.-министър на земеделието

Марияна Кукушева: Бизнесът трябва да излъчи свой представител за зам.-министър на земеделието

Снимка:

Необходимо е обединение около една фигура

Много e важно българският бизнес да се обедини около една фигура и да излъчи свой представител за заместник-министър на земеделието и храните. Да представи номинацията за обсъждане на политическите сили, участващи в управлението, с което ясно да заяви, че е готов да носи отговорност и има визия за утрешния ден в икономическия живот на България. Това каза Марияна Кукушева, председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България и член на УС на Съюз „Произведено в България”, цитирана от Агенция „Фокус”.

„Не е нормално, в 21 век, след 5-годишното ни членство в Европейски съюз, ние, бизнесът на България, да сме готови да откажем предоставената ни възможност да излъчим свой представител за заместник-министър на земеделието и храните, фигура излъчена от най-големия бизнес на страната – земеделско производство заедно с преработвателната промишленост и да твърдим, че няма нужда от такъв кадър”, допълни Кукушева. По думите й, политиката на участие на бизнес организациите в управлението на държавата е утвърдена в Европа и комисарят Дачиан Чолош е визитка на тази политика.

Според Кукушева, българският начин на „нахапване на всички ябълки в каруцата” трябва да приключи. „Правото на министър Димитър Греков е свързано с това, да избере своя екип на ниво професионалност, доказани качества и компетентност и самият той ни предложи да излъчим такава фигура”, допълни Кукушева.

Марияна Кукушева поздрави всички хлебари и сладкари с професионалния им празник Спасовден. Тя пожела на представителите от бранша да създават хляба на България с чисти помисли и с чисти ръце и да е сладък хлябът на българските потребители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.