1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Месарите във Франция притиснати от веганите

Месарите във Франция притиснати от веганите

Шокирани сме, че част от населението иска да наложи на преобладаващото мнозинство начина си на живот

Френски месари призоваха правителството да ги защити от нападенията на веганския „тероризъм“, съобщава „Юронюз“. От Съюза на месарите, колбасарите и готвачите изпратиха отворено писмо до вътрешния министър Жерар Колон, пише vesti.bg.

„Разчитаме на вашите услуги, както и на подкрепата на цялото правителство, за да бъде спрян възможно най-бързо физическият, словесен и морален тормоз, на който сме подложени. 18 000 представители на нашия бизнес се притесняват от последствията от прекомерното внимание, което медиите обръщат на веганството.

Шокирани сме, че част от населението иска да наложи на преобладаващото мнозинство начина си на живот и дори идеологията си“, пише в писмото, подписано от президента на Съюза на месарите, колбасарите и готвачите Жан-Франсоа Гиар.

През последните месеци по месарски магазини в цялата страна имаше вандалски прояви, като повечето бяха заливани с фалшива свинска кръв.

Един веган беше признат за виновен за това, че оправдава тероризма, след като месар от супермаркет беше убит при терористичната атака през март в Треб, Югозападна Франция. Тогава въпросната жена написа в социалната мрежа Фейсбук: „Значи на вас ви звучи шокиращо, че един убиец е бил убит от терорист? На мен не“.

За Гиар атаките на веганите „са повече или по-малко форма на тероризъм“.

„Това е терор, с който тези няколко индивида и организации се стремят да постигнат една цел: просто да изчезне една цяла част от френската култура“, казва Гиар и добавя: „Моля, оставете французите да ядат това, което искат!“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.