Истински зрялото сирене е солено
Как младите продължават българското производство на млечни продукти без да накърняват традиционния и натурален вкус? Ваня Манолова потърси отговор по време на тазгодишното изложение за хранително-вкусова индустрия в столицата.
Истински зрялото сирене е солено. Това може да звучи като метафора, но в случая смисълът е буквален. Припомни ни го младият производител Иван Глухаров от Плевенско и го обвърза със защитата на родното. Той продължава с нови изобретения в традиционното производството на млечни продукти в мандрата, създадена от дядо му.
Износът за трети страни - това е посоката, в която Иван Глухаров възнамерява да се развива като производител и хранителен технолог. Не се отказва и за в бъдеще да кандидатства за европейски субсидии, с каквито вече е разширено производството му на сирена и цедено кисело мляко.