1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Младо вино – една седмица в Бордо

Младо вино – една седмица в Бордо

Тази година се очакват около 5000 професионалисти да се стекат в престижните замъци в региона

Седмицата на младото вино реколта 2010 се открива днес в югозападния френски град Бордо и обещава за втора поредна година да пожъне голям успех, предадоха Reuters и France presse. По традиция в района на Бордо всяка година по едно и също време кампанията за представяне на младите вина позволява на професионалистите и медиите от цял свят да дегустират вината от последната реколта, които още отлежават в бъчвите.

Така от края на април до края на юни може да се купи вино при фиксирана цена за доставка в края на 2012 година - две години след гроздобера. Тази година се очакват около 5000 професионалисти да се стекат в престижните замъци в региона - колкото и миналата година, въпреки отсъствието на японската клиентела заради трагедията в Япония.

Купувачите прииждат от Франция и още 65 страни, начело с Великобритания, Китай и Съединените щати. Най-големите световни икономики се възстановиха, доверието на потребителя се завръща и пазарните условия са благоприятни, отбеляза Силви Казес, председател на Съюза на големите маркови вина от Бордо, цитирана от АФП.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.