1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. На малините е посветено изданието на фермерския фестивал утре

На малините е посветено изданието на фермерския фестивал утре

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда пред Министерството на земеделието

На дъхави и  сочни малини от Самоковско е посветено изданието на Фермерския ни фестивал на 18 юли. Очаква ви  специална дегустация в 12 часа, за да видите какви магии можете да си направите с пресни малини. И разбира се, да опитате, да си запишете оригинални рецепти и да си тръгнете с малини, производство на младия Александър Нанов. Не закъснявайте, добрата стока  свършва бързо.

Специален гост ще е Александър Нанов. Сашо е работил десетина години в Гърция, повечето време барман на Санторини. Макар и добре платен, зарязал обаче гурбетчийството и се върнал в родния Самоков, за да се захване с отглеждането на био малини. Хвърлил е огромен труд: земята, която наел, била обрасла и той с дни и седмици разчиствал терена, за да засади малиновите храсти. Сашо гледа български сортове малини, които имат дълъг сезон. Зреят до първата слана, обяснява Сашо и усмивката не слиза от лицето му. Ценителите на малините вече го познават: идват при него в къщата му в Самоков, която е на пътя към Мальовица. Има опашка на щанда му на Седмичния фермерски пазар „От нашата ферма – с любов за вас!“ пред Министерството на земеделието в София.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30  до 18:30 часа пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.

Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „Красно село“ и Сдружение  „За Земята“ , както и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.