1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Представители на сдружението "Фермерско мляко" ООД с призови награди от изложение

Представители на сдружението "Фермерско мляко" ООД с призови награди от изложение

Постижението се дължи на добрата работа на селекционерите от Асоциацията за развъждане на черношарената порода в България

Двама представители на сдружението на млекопроизводителите "Фермерско мляко" ООД - гр. Раковски взеха участие във Второто национално изложение по говедовъдство - Сливен 2014. 

В събитието се включиха животновъди от цялата страна. Изложени бяха 200 бр. елитни  юници от 30 ферми. Най-голям бе броят на представителките на Черношареното говедо. Основен акцент бе даден на постиженията в селекционната дейност на породата в България.

Това бе първо участие на представители на сдружението, което е признато със заповед на министъра на земеделието и храните и в момента изпълнява проект по мярка 142 „Създаване на организации на производители”. В следствие на селекционната дейност, която е водена в продължение на  години, бяха спечелени престижните трето и четвърто място, съответно от Тодор Ванев и Тончо Работов.

„Призовите награди, отсъдени на нашите фермери, са още по ценни, защото класацията бе обявена от независим съдия от Германия. Това постижение се дължи на добрата работа на селекционерите от Асоциацията за развъждане на черношарената порода в България – Добрич”, сподели управителят на сдружението Рангел Матански.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.