1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Приключи дигиталното издание на хранителния форум в Берлин

Приключи дигиталното издание на хранителния форум в Берлин

Въпреки ограниченията организаторите са доволни от постигнатото

В Берлин приключи тазгодишното издание на традиционното изложение за селско стопанство и храни "Зелена седмица". Заради коронавируса този път посетители нямаше, събитието беше изцяло виртуално и се проведе в рамките на само два дни, вместо обичайните пет.
 
Въпреки ограниченията, наложени от Ковид-19, организаторите са доволни от постигнатото. По данни на ръководството на панаирното градче в германската столица в онлайн-презентациите и дискусиите, излъчвани от специалното студио за видео-споделяне, са се включили повече от 20 000 души.
 
Директорът на изложението сподели, че при следващото издание някои от най-успешните елементи на дигиталното издание отново ще бъдат включени в програмата.
"Дори в дигиталния си вариант изложението остава витрината на селското стопанство и хранителната индустрия", доволна е и германската министърка на земеделието Юлия Кльокнер. Ако коронакризата бъде преодоляна навреме, догодина изложението ще се състои в обичайния си формат между 21 и 30 януари, допълни тя.
"Виртуалните дискусии ни дадоха възможност за интензивен обмен на мнения между аграрния и хранителния бранш от една страна и крайните потребители от друга. Показахме как функционира модерното земеделие, както и че производителност и устойчивост на полето и в обора не си противоречат", каза Кльокнер.
 От своя страна президентът на Германския земеделски съюз Йоaхим Руквид призна, че дигиталните конференции не могат изцяло да заместят срещите очи в очи. Въпреки това браншът е дал ясен сигнал, че темите селско стопанство и храни продължават да играят важна роля за обществото, дори по време на пандемия. 
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.