1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протест подготвят земеделски производители и животновъди

Протест подготвят земеделски производители и животновъди

Снимка:

Той е насрочен за 12.00 часа днес на изхода на град Дупница

Земеделски производители и животновъди подготвят протест на първокласен път Е-79 край Дупница. Това съобщи Юлия Коюнджийска, председател на „Национална асоциация на животновъдите и земеделците - Струма 2012”, цитирана от  Радио „Фокус”.

Протестът е насрочен за 12.00 часа на изхода на град Дупница, отклонението за село Пиперево. За готвените ефективни протести са изпратени уведомителни писма до кмета на община Дупница, полицията и „Пътна инфраструктура”.

Стачните искания са обособени в 11 точки, които ще бъдат представени по време на протеста. Една част от тях са свързани с подписано през месец ноември 2013 година споразумение, което частично, според Юлия Коюнджийска не се спазва. Споразумението е подписано между животновъдите, председателят на комисията по земеделие в Парламента, министрите на финансите и на земеделието и храните.

Стачните искания са изпратени до представителството на Европейската комисия в България, министър-председателя на Република България и подписалите споразумението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.