1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Радослав Христов: Машините на земеделците са спрени по местата, където са стигнали

Радослав Христов: Машините на земеделците са спрени по местата, където са стигнали

Диалогът с управляващите продължава

Машините на земеделците са спрени по местата, където са стигнали. Това каза Радослав Христов, заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, след среща при председателя на ресорната комисия в парламента Десислава Танева, предаде агенция „Фокус”.

Най-близката техника се намира спряна до Ботевград, с цел диалогът да се води спокойно. Машини са спрени и при Сливен. Техниката от "Капитан Андреево" също не е тръгнала към София.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви, че разговорите продължават. "Когато не се прекъсне диалогът, винаги може да се намери изход. Конкретни договорености към момента не са постигнати. Чакаме нотификацията. Разбираме, че нямаме много голям лимит от време", заяви Найденов.

Коментираното на срещата Христов трябва да предаде на Инициативния комитет за провеждането на протестни действия от сектор „Земеделие” и с разширения Управителен съвет. Десислава Танева заяви, че всеки прави своите крачки така, че да има разумен диалог и да се спре напрежението.

Участниците в срещата отиват на комисия, която ще заседава за Бюджет 2012 на второ четене.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.