1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Сделки за над 50 000 лв. за елитни животни бяха сключени по време на Животновъдното изложение Сливен 2018

Сделки за над 50 000 лв. за елитни животни бяха сключени по време на Животновъдното изложение Сливен 2018

15 български ферми представиха продуктите си на специален фермерски пазар

Сделки за над 50 000 лв. за елитни животни бяха сключени от фермерите по време на най-голямото животновъдно изложение в България. В рамките на тридневното събитие, което се проведе в гр. Сливен, бяха търгувани коне, юници от млекодайната черно-шарена порода, кочове, 12 овце от френската млекодайна порода Lacaune, няколко ярета за разплод от месодайната порода Боер, овце от породата за месо Ile-de-France, както и бик от породата Аръбдийн Ангъс.

Заради огромния интерес към изложението почти всички сделки бяха сключени още в събота. На близо 100 дка площ бяха представени селекция от над 700 от най-добрите животни, които се отглеждат у нас. Те са специално подбрани от 36-те развъдни организации, които взеха участие в тазгодишното изложение. Почти 10 000 души посетиха изложбените площи и имаха възможност да разгледат едни от най-елитните животни в страната.

15 български ферми представиха продуктите си на специален фермерски пазар, а за доброто настроение на гостите се грижеха ансамбъл за песни и народни танци „Сливен”, прабългарска школа „Багатур” и Български киноложки клуб за Българско овчарско куче, които представиха специалната си двучасова програма.

Тридневният форум се организира от Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството. Изложението бе официално открито на 28 април от министъра на земеделието, храните и горите г-н Румен Порожанов, генералния секретар на Европейската асоциация по животновъдни науки г-н Андреа Росати, кмета на гр. Сливен г-н Стефан Радев и председателя на Комисията по земеделие и храни г-жа Десислава Танева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.