1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. СТЕКСПО 2016 – регистрациите започнаха!

СТЕКСПО 2016 – регистрациите започнаха!

Местата за събитието са ограничени и бързо се изчерпват, предупреждават организаторите

Първото по рода си изложение, по време на което хората с интереси в месодайното говедовъдство ще имат възможност да се запознаят на живо с тенденциите и новостите в сектора и да почерпят от международния опит, ще събере на едно място фермери, преработватели, ресторантьори и представители на официалните институции. СТЕКСПО 2016 ще се проведе в периода 30 септември – 2 октомври в с. Стефан Караджово, общ. Болярово, обл. Ямбол. Гостите ще бъдат настанени в Ямбол, като е предвиден организиран транспорт до селото, където ще има лекции по развъждане, отглеждане и хранене, демонстрации на живо, кулинарни експерименти с най-доброто българско телешко, рок концерт. Гости от Ирландия, Германия и Румъния ще допринесат за експертизата на събитието, споделяйки своя богат опит с присъстващите. В първото СТЕКСПО ще вземат участие и топ експерти и водещи фирми от страната, които са ангажирани в процеса на производство „от полето до вилицата“.

Форумът започва на 30 септември с работни срещи и официална дегустационна вечеря за организаторите, чуждестранните гости, партньорите и гостите на събитието.

Очаква се същинската част на СТЕКСПО, която ще се проведе на терен в Стефан Караджово, да бъде открита в 10:30 на 1 октомври от министър Десислава Танева и зам.-министърите Цветан Димитров, Васил Грудев, Свилен Костов и Георги Костов, от изпълнителния директор на БАБХ, Дамян Илиев, кмета на община Ямбол, Георги Славов, народни представители от региона на Сливен и Ямбол, представители на сектор ХоРеКа и други официални гости.

Ути Бъчваров ще сготви 500 килограмов бик, а група Обратен Ефект ще се погрижат за доброто настроение на гостите в събота вечер. Изхранването ще е основно с месо от животни от български ферми, членове на АРМГБ, угоени по всички правила специално за СТЕКСПО.

Регистрациите са все още възможни чрез максимално опростена електронна форма на www.steakspo.bbab.bg .

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.