1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. СУММИТ АГРО – партньор на студентите от Аграрния университет в Пловдив

СУММИТ АГРО – партньор на студентите от Аграрния университет в Пловдив

Компанията участва в платформата „Царевицата царицата на полето“

СУММИТ АГРО е част от практическото обучение на студентите от Аграрния университет в Пловдив. Тази година компанията, която предлага на българския пазар продукти за растителна защита, торове и семена, взе участие в превърналата се вече в традиция платформа „Царевицата царицата на полето“. На опитен парцел под ръководството на проф. Тоньо Тонев беше засята царевица едновременно, с която бяха внесени два от иновативните торове, които СУММИТ АГРО предлага на българския пазар – Умостарт Супер Цинк и Мултикот Агри N (2).

Умостарт Супер Цинк осигурява бърз стартерен ефект при развитие на културата, максимално високо съдържание на азот и водоразтворим фосфор и допълнително съдържание на цинк. Това е перфектната комбинация от елементи за ранните етапи на развитие на културите, особено в случай на ранна сеитба, студени и преовлажнени почви или неблагопирятни климатични условия.

Мултикот Агри N (2) е технология на контролирано освобождаване на азот и се основава на капсулиране на гранулираните торове с полимерно покритие, което защитава и постепенно освобождава хранителните елементи.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.