1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Търговска верига в Германия вдига цената на свинското месо с 1 евро

Търговска верига в Германия вдига цената на свинското месо с 1 евро

Според компанията става дума за "спешна помощ" за германските свиневъди

С 1 евро на килограм поскъпва свинското месо, продавано в една от най-големите търговски вериги в Германия. По този начин компанията отговаря на исканията на фермерите, представени при редица протестни акции през последните няколко седмици. От централата съобщиха, че допълнителните пари ще отиват при производителите.
 
Според компанията става дума за "спешна помощ" за германските свиневъди, които в момента са под голям натиск. Заради Африканската чума цените в страната са на много ниско ниво, тъй като голям брой държави вече не приемат доставки от Германия, а това води до свръхпредлагане на вътрешния пазар.
 
Представители на сдружението на свиневъдите изказаха своето одобрение за решението на търговската верига и се надяват то да бъде последвано и от другите участници на пазара. Стопаните са притиснати не само от ниските изкупни цени, но и от растящите разходи, най-вече заради поскъпналите фуражи.
 
За по-активен диалог между производители и търговци по отношение на цените настояват и от Германския земеделски съюз. Според организацията сътрудничеството между селско стопанство и търговия се нуждае от нови рамкови условия, които да отговарят на актуалната ситуация в сектора.  
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.