1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Къде е мястото на България на световната винена карта

Тази седмица в Агрофорум: Къде е мястото на България на световната винена карта

 И още: Кои култури се оказаха печеливши за зърнопроизводителите в Добричко?

Красиви и грациозни животни са във фокуса на първия ни репортаж. На породата Дунавски кон беше посветен празник в село Лесново, община Елин Пелин. Група ентусиасти, загрижени за бъдещето на българската порода, се постараха да подарят на зрителите незабравими емоции с великолепните животни.

Есенни празници в Севлиево ни провокираха да се присъединим към местния Фестивал на тиквата. Малката община е известна с липсата на безработица и с големия брой предприятия, построени с чужди инвестиции. За ключа към успеха в управлението на Севлиево и за подкрепата от местния бизнес.

Кои култури се оказаха печеливши за зърнопроизводителите в Добричко? Каква е равносметката? Отправяме се към стопанство в село Паскалево, където традиционно залагат на изпитани хибриди и за тях се полагат професионални грижи.

Силни са играчите на световната винена карта, а къде в нея е мястото на България като традиционен винопроизводител? Следва една интересна среща с Румен Костов, лозар и винопроизводител.

Следващата ни тема е посветена на животновъдството. В повечето случай ние го свързваме с различни проблеми, но се оказва, че и у нас има ферми равностойни, че и по-добри от европейските, с които постоянно се съизмерваме, с добре отглеждани животни и позитивен персонал.

Изкуственото осеменяване гарантира на животновъдите успешна репродукция на животните под селекционен контрол и опазване на тяхното здраве. Има ли правила и как се справят във кравефермата в село Желязно?

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.