1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: За пчелите, традициите и новите идеи в сектора!

Тази седмица в Агрофорум: За пчелите, традициите и новите идеи в сектора!

И още: Евродепутатът Момчил Неков с идеи за сектор пчеларство

Обвързана подкрепа за меда, признаване на опрашването като екосистемна услуга и 50% повече средства за сектор „Пчеларство“ по Националната пчеларска програма. Това са част от мерките, които евродепутатът Момчил Неков предлага за следващия програмен период. Той откри 17-тото издание на Пчеларското изложение в Плевен.

Няма как да пропуснем и един от най-атрактивните ни празници. На 14 февруари, с ритуално зарязване на лозите отбелязваме Деня на лозаря. По тази причина той е наречен Зарезан и е посветен на лозарите, винарите и кръчмарите. Какво беше настроението тази година в Свиленград провери наш екип.

Оптимист по природа и благ по душа, той е съвкупност от сила и мъдрост. Това е Димитър Катранджиев, който наскоро чества рожден ден. Как се е променило земеделието в последните десетилетия – вижте през погледа на известния зърнопроизводител.

Как да опазим пшеницата от икономически важни плевели и болести. Иновациите дават по-добри решения, защото сигурността е по-голяма, а добивът - по-висок. За новостите в растителната защита земеделските производители научиха по време на семинар край Варна.

На прага на новия програмен период какви политики искат малките и големите общини? Стигат ли европейските пари до българското село?

И още по темата как да преодолеем диспропорциите - в земеделието и цялостния облик на общините. На срещата на Националното Сдружение на общините бяха коментирани някои конкретни идеи и решения от кметове и регионалния министър Петя Аврамова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.