1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Варненски зърнопроизводители ще се включат в протестните действия с шествие от селскостопански машини

Варненски зърнопроизводители ще се включат в протестните действия с шествие от селскостопански машини

Движението по пътя Варна - Бургас няма да бъде блокирано

Варненски зърнопроизводители от община Аврен ще се включат в протестните действия с шествие от селскостопански машини. За планирания протест е уведомена общинската администрация във Варна.  Сборният пункт на участващите в протеста земеделци и зърнопроизводители бе в 9.00 часа в база в с. Близнаци. Началото на протеста бе обявено за 10.00 часа, каза Свилен Радев, зърнопроизводител от Варна, цитиран от радио Фокус". Протестът ще премине във вид на шествие от селскостопански машини от местност Харамията до к.к. "Камчия" и обратно.

По думите на Радев движението по пътя Варна - Бургас няма да бъде блокирано. Очаква се около 50 машини да се включат в шествието, което ще продължи през целия ден.

Зърнопроизводителите от района на Варна подкрепят декларацията на неправителствените организации от сектор "Земеделие", които дадоха срок на управляващите да се преразгледа и промени внесеният закон за Националния бюджет за 2012 г., в частност предложената Финансова рамка за сектор "Земеделие" 2012 г., каза още Свилен Радев. Зърнопроизводителите не одобряват цялостното отношение на управляващите към сектор "Земеделие".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.