1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зам.-министър Георги Костов се срещна с делегация от парламента на Индонезия

Зам.-министър Георги Костов се срещна с делегация от парламента на Индонезия

България би могла да сподели опита си в областта на биволовъдството и технологията за правене на уникалното българско кисело мляко

Зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов се срещна с Ир. Агус Херманто и делегация от парламента на Република Индонезия, съобщиха от пресцентъра на министерството. На срещата бе обсъдено бъдещото сътрудничество между България и Индонезия в областта на земеделието и споделяне на опита, който има нашата страна.

„Тази среща е важна стъпка в развитието на нашите отношения”, каза зам.-министър Костов. България е член на ЕС и като такава трябва да следва задължителните общи политики, между които е Общата селскостопанска политика. Между ЕС и Индонезия има подписано рамково споразумение, покриващо всички области на сътрудничество, на което ще се базират нашите отношения.

Зам.-министър Георги Костов каза, че България би могла да сподели опита си в областта на биволовъдството и технологията за правене на уникалното българско кисело мляко.

Въпросите, които индонезийската страна постави, са в областта на законодателството в земеделския сектор и в частност правилата за съхранение на зърното, както и ролята на държавата в лицето на МЗХ за провеждане на политика сред фермерите. Зам.-министър Костов представи нормативната уредба, с което отговори на поставените въпроси.

На срещата присъства Десислава Танева, председател на Комисията по земеделие и гори към Народното събрание.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.