1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зърнопроизводителите и търговците със зърно в Сливенско са коректни към бюджета

Зърнопроизводителите и търговците със зърно в Сливенско са коректни към бюджета

Снимка:

Извършени са 13 проверки от инспекторите на Териториалната дирекция на НАП

13 проверки на обекти за съхраняване и търговия със зърно, работещи на територията на област Сливен, извършиха инспекторите от офиса на Териториалната дирекция на НАП, съобщават от агенцията.

Проверките са били извършени съвместно със служители на Националната служба по зърното и имаха за цел своевременното пресичане на опити за укриване и неплащане на ДДС. Служителите на приходната агенция са извършили пълна инвентаризация на наличното в обектите зърно по количество и вид, информира Дарик радио.

Проверявани са били също счетоводните документи свързани с доставката, движението, съхранението и реализацията на зърното, както и начисляването и внасянето на социалните и здравните осигуровки на работниците и самоосигуряващите се лица в проверените фирми. Констатирано е, че количествата по счетоводни данни се разминават минимално с наличните в зърноплощадките, като разликата е под 1%. Тя е допустима при измервания на място чрез специална формула от т.нар. обемен метод, при който се използват метрични единици, а не пряко изтегляне на кантар. Така се процедира при по-големи количества, като в конкретните случаи те от порядъка на хиляди тонове.

При извършените проверки не са констатирани фрапиращи нарушения при съхранението и транспорта на зърното в сливенски регион и зърнопроизводителите и търговците със зърно са коректни към бюджета, коментираха от офиса на приходната администрация в Сливен.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.