1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Добавете стойност с енергия през листата

Добавете стойност с енергия през листата

Третирайте листно с Екстра Форс

Листното хранене на растенията се счита за едно от най-ефективните. Използването на органичния тор Екстра Форс, особено по време на активен вегетативен растеж, по време на цъфтеж и плододаване, осигурява по-високи добиви и високо качество на произведената продукция.

Екстра Форс е универсален органичен тор с естествен произход, представляващ екстракт от компост /оборски тор и растителни отпадъци/. Получен по специфичен начин, този продукт представлява естествен биорегулатор на растенията.

 Третирайте листно с Екстра Форс с цел:

  • Увеличаване енергийният капацитет на листната маса и фотосинтезата
  • Повишаване устойчивостта на растенията към стрес и подпомагането на процеса за бързото им възстановяване след стреса
  • Повишаване устойчивостта на растенията към фитопатогени

Препоръчителна доза на Екстра Форс за листно приложение: 100-200 ml/dka в зависимост от схемите на торене.

ExtrafORCE

По-високото съдържание на основните органогенни елементи в Екстра Форс активизира процеса на обмяната на веществата, това осигурява икономично използване на наличната влага и дава възможност на растенията да преодолеят физиологичните смущения в резултат на действието на неблагоприятните климатични условия – засушаване, градушка, рязко застудяване и др.

ExtrafORCE

Листното подхранване може да се прилага през цялата вегетация. По този начин може да се пръска с малки дози и състав на хранителния разтвор, съобразен с конкретните изисквания в отделните фази от развитието на културата. Листното подхранване осигурява по-голяма ефективност на усвояване на минералните елементи. Ефектът от листното постъпване на хранителни вещества настъпва много по-бързо – от 1 до 3 дни. Чрез листното торене могат много бързо да осе преодолеят функционални физиологични заболявания на растенията, причинени от недостиг или липса на даден хранителен елемент.

Екстра Форс трябва да се прилага рано сутрин или късно вечер, като се избягва пръскане преди дъжд, силен вятър или екстремни температурни условия.

 

ExtrafORCE

Листното приложение на продукта ви гарантира повишаване на добивите и качеството на произведената продукция:

  • глутен и ДМГ в пшеницата
  • маслеността на слънчогледа, рапицата, лавандулата
  • протеина в царевицата
  • листната маса на растенията

Освен листно, Екстра Форс се прилага за третиране на семена и разсад и чрез капково напояване при всички селскостопански култури, отглеждани на открити площи и в култивационни съоръжения.

Продуктът е подходящ както за биологично, така и за конвенционално земеделие.

ExtrafORCE

СЪВМЕСТИМОСТ

Екстра Форс е съвместим с всички пестициди и е желателно да се използва съвместно с тях, защото снижава стреса от прекия контакт на химичните вещества с растенията. При съвместното им използване, приготвянето на работния разтвор става в следния ред – първо се приготвя разтвора с пестицида и в него се прибавя необходимото количество концентрат Екстра Форс, непосредствено преди пръскането.

Препоръка: Да се направи предварителен тест.

Производител: „Пестицид“ ЕООД

За повече информация посетете: https://extraforce.cubex.bg/

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.